FødevareWatch

Fødevareminister vil ændre i madspild-indsats

Pulje halveres og der skal ryddes op i indsatsen for madspild og gastronomi, mener fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Foto: Jens Dresling

Tid til at rydde op i de statslige bevillinger til at understøtte indsatsen mod madspild og på gastronomiområdet. Det er meldingen fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) i Altinget, hvor han beskriver en nedskæring fra 10 mio. kr. til 5,2 mio. kr. i den kommende finanslov.

Som led i besparelsen peger ministeren på tænketanken One/Third, søsat af daværende fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i 2018, der kan undværes og lægges ind i Madkulturen under Fødevareministeriet. Omvendt vil den ”nye pulje” efter ministerens ønske fortsat støtte Kokkelandsholdet og Akademiet Bocuse D’or.

”I stedet for bare at fortsætte bevillingerne, prøver vi derfor nu at lave en hovedrengøring og se, hvilke behov der egentlig er. Det skylder vi også skatteborgerne. Vi slipper foden lidt fra speederen med de statslige penge og ser på, hvad behovene er,” udtaler Rasmus Prehn.

Madspildsaktør henter trecifret millionbeløb til vækstplaner

Stor madfestival skydes igang i København

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier