Tid til at rydde op i de statslige bevillinger til at understøtte indsatsen mod madspild og på gastronomiområdet. Det er meldingen fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) i Altinget, hvor han beskriver en nedskæring fra 10 mio. kr. til 5,2 mio. kr. i den kommende finanslov.
Som led i besparelsen peger ministeren på tænketanken One/Third, søsat af daværende fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i 2018, der kan undværes og lægges ind i Madkulturen under Fødevareministeriet. Omvendt vil den ”nye pulje” efter ministerens ønske fortsat støtte Kokkelandsholdet og Akademiet Bocuse D’or.
”I stedet for bare at fortsætte bevillingerne, prøver vi derfor nu at lave en hovedrengøring og se, hvilke behov der egentlig er. Det skylder vi også skatteborgerne. Vi slipper foden lidt fra speederen med de statslige penge og ser på, hvad behovene er,” udtaler Rasmus Prehn.
Madspildsaktør henter trecifret millionbeløb til vækstplaner
Stor madfestival skydes igang i København