FødevareWatch

Just Eat Takeaway nedskriver værdisætning på Grubhub med over 20 mia.

Den nye værdisætning af Grubhub er næsten det halve af det, Just Eat Takeaway betalte for overtagelsen af den amerikanske leveringstjeneste sidste år.

Just Eat Takeaway købte Grubhub i 2021 for 7,3 mia. dollar. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844

Den hollandske takeaway-tjeneste Just Eat Takeaway nedskriver værdien af den amerikanske leveringstjeneste Grubhub, som Just Eat Takeaway købte i 2021, med 3 mia. euro, svarende til godt 22 mia. kr., skriver Financial Times.

Just Eat Takeaway købte Grubhub for 49,8 mia. kr, og dermed er værdisætningen altså næsten halveret.

Det skyldes ifølge Just Eat Takeaway en generel reduktion i sektorens værdisætning kombineret med stigende renter og markedsudsving.

Købet af Grubhub fik i april Just Eats største uafhængige investor, Cat Rock Capital, til i et åbent brev at kræve selskabets bestyrelse fyret for at have ”torpederet selskabets aktiekurs ved at give vildledende udsigter,” forud for købet.

Få dage forinden havde Just Eat bekræftet rygter om at ville sælge eller finde en partner til Grubhub. Just Eats aktie er faldet med 80 pct. siden starten af 2021.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, DetailWatch.)

Just Eat rammer under forventninger i første halvår

Et år efter opkøb: Just Eat Takeaway pønser på salg af Grubhub

Just Eat er flyvende efter Amazon vil købe andel i Grubhub

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier