FødevareWatch

Just Eat er flyvende efter Amazon vil købe andel i Grubhub

Muligt salg af amerikansk selskab til ehandelskæmpen Amazon giver leveringstjenesten tiltrængt medvind på børsen.

Foto: Just Eat / PR

Just Eat Takeaway.com stiger 17,6 pct. til 16,15 euro på børsen i Amsterdam, efter at Amazon.com har aftalt at købe en andel i madbestillingselskabets amerikanske enhed Grubhub.

Det skriver Bloomberg News.

Amazon.com vil modtage en option på en andel på 2 pct. i Grubhub samt muligheden for at udvide ejerandelen til 15 pct. Amazon vil tilbyde sine Prime-brugere et års medlemsservice til Grubhub.

Det hollandske madbestillingsselskab vil fortsætte med at udforske et helt eller delvist salg af sin amerikanske forretning.

I april annoncerede Just Eat Takeaway.com planerne om at finde en investorer eller budgiver til den amerikanske forretning, hvilket var mindre end et år efter det 7,3 mia. dollar store køb af Grubhub.

Just Eat Takeaway.com dykkede i sidste uge, efter at Grubhubs koncernchef Adam DeWitt meddelte, at et salg ikke var under opsejling samt, efter at finanshuset Berenberg indledte sin dækning af den Amsterdam-noterede aktie med den negative anbefaling ”sælg”.

Just Eat-aktien er i år faldet 68 pct.

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier