FødevareWatch

Café dømt for overtrædelse af spamforbud

Med dommen er der fulgt en bøde på 10.000 kr., skriver Forbrugerombudsmanden.

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix.

Vejlensiske Café Velvet er af Retten i Kolding blevet kendt skyldig i at have overtrådt det såkaldte spamforbud ved at stille kraft om at tagge i konkurrencer på sociale medier.

Det skriver Forbrugerombudsmanden, der havde politianmeldt caféen for at have igangsat konkurrencer på caféens sociale medier med krav om, at deltagerne skulle tagge deres venner.

Det er imidlertid - og i henhold til markedsføringslovens forbud mod spam - ulovligt, da den taggede person i et sådant tilfælde modtager markedsføringsmateriale uden at have givet samtykke hertil.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, udtaler i en meddelelse:

”Forbrugerne skal give samtykke, før en virksomhed må sende markedsføring til dem. Det gælder også på de sociale medier, hvis en virksomhed fx foranlediger, at forbrugere bliver kontaktet gennem andre forbrugere på virksomhedens vegne.”

I alt er Café Velvet anmeldt for at have afholdt 12 konkurrencer i perioden mellem september 2019 og september 2020, og caféen er nu idømt en bøde på 10.000 kr.

Manglende aftale om udenlandsk arbejdskraft møder frustration i restaurationsbranchen

Hårde beskyldninger lå til grund for Danæg-uro

Forbrugerpriserne steg mere end ventet i maj

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier