Restaurantselskab skærper målsætning for bæredygtig drift

Loca Gruppen med en række restauranter under sig sætter en række krav til, hvordan spisestederne skal drives, klimaaftryk på råvarer og medarbejderpleje.
De to stiftere af restaurantselskabet Loca Gruppen, Merete Holst og Dorte Østergaard, vil have mere fokus på bæredygtighed. | Foto: PR
De to stiftere af restaurantselskabet Loca Gruppen, Merete Holst og Dorte Østergaard, vil have mere fokus på bæredygtighed. | Foto: PR

Aftrykket fra alle hjørner af restaurant- og kantinedriften i Loca Gruppen skal måles og vejes.

Selskabet går med ny bæredygtighedsrapport et skridt videre i at stille en række krav op for en bæredygtig drift på en række parametre, hvor der stilles skarpt på de fem områder: Maden, menneskerne, organisationen, branchen samt verden/verdensmål. Det fortælles i en pressemeddelelse.

”Vi arbejder efter mantraet ”kan man måle det kan man styre det”, og vi har i løbet af 2021 udarbejdet processer og værktøjer, der gør det muligt for os at måle på en lang række af de kriterier, som vi i Loca Manifesto identificerede som værende vigtige for bæredygtigheden i vores branche,” udtaler Merete Holst. Hun er sammen med Dorte Østergaard stifter og ejer af Loca Gruppen.

Tilgangen sætter ikke mindst fokus på det menneskelige aspekt på spisestederne.

”Restaurationsbranchen er ramt af en historisk stor mangel på hænder, og hvis branchen skal tiltrække og fastholde de rigtige mennesker, så kræver det, at branchen samlet luger ud i de forældede traditioner og kulturer, der skræmmer folk væk fra vores fag,” udtaler Merete Holst i forhold til den bæredygtighedsrapport, som netop er landet fra selskabet.

Fødevareaktører bifalder klimatiltag i offentlige kantiner

Dansk Erhverv: Brug for fælles datasæt bag klimamærke

Restauranter går sammen om galla til støtte for Ukraine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter