Aftrykket fra alle hjørner af restaurant- og kantinedriften i Loca Gruppen skal måles og vejes.
Selskabet går med ny bæredygtighedsrapport et skridt videre i at stille en række krav op for en bæredygtig drift på en række parametre, hvor der stilles skarpt på de fem områder: Maden, menneskerne, organisationen, branchen samt verden/verdensmål. Det fortælles i en pressemeddelelse.
”Vi arbejder efter mantraet ”kan man måle det – kan man styre det”, og vi har i løbet af 2021 udarbejdet processer og værktøjer, der gør det muligt for os at måle på en lang række af de kriterier, som vi i Loca Manifesto identificerede som værende vigtige for bæredygtigheden i vores branche,” udtaler Merete Holst. Hun er sammen med Dorte Østergaard stifter og ejer af Loca Gruppen.
Tilgangen sætter ikke mindst fokus på det menneskelige aspekt på spisestederne.
”Restaurationsbranchen er ramt af en historisk stor mangel på hænder, og hvis branchen skal tiltrække og fastholde de rigtige mennesker, så kræver det, at branchen samlet luger ud i de forældede traditioner og kulturer, der skræmmer folk væk fra vores fag,” udtaler Merete Holst i forhold til den bæredygtighedsrapport, som netop er landet fra selskabet.
Fødevareaktører bifalder klimatiltag i offentlige kantiner
Dansk Erhverv: Brug for fælles datasæt bag klimamærke
Restauranter går sammen om galla til støtte for Ukraine