FødevareWatch

Professor ser en række forhindringer for mere klimavenlig mad i offentlige køkkener

Ifølge professor Bent Egberg Mikkelsen er der fem grundlæggende forhindringer, der spænder ben for omstillingen til grønnere måltider i offentlige køkkener.

Foto: Marius Nyheim/Ritzau Scanpix.

Der er brug for nytænkning, skal vi nå i mål med de grønne måltider i offentlige køkkener.

Sådan lyder det fra professor ved Institut for Geovidenskab og Naturressourcer på Københavns Universitet, Bent Egberg Mikkelsen, i et debatindlæg i Altinget.

Ifølge Bent Egberg Mikkelsen er der en række barriererer, der skal overvindes, før dette kan lade sig gøre.

For det første må man gøre den erkendelse, at der er ikke er én model, der kan passe til alle køkkener, og implementeringen af klimavenlige måltider vil derfor også skulle være forskellig fra sektor til sektor.

For det andet spænder forældede udbuds- og driftsordninger ben for en omstilling af køkkenerne, mener Bent Egberg Mikkelsen. Han så derfor gerne, at der blev indført nye udbudsordninger, hvorigennem tredje parter og serviceleverandører får incitament til at vælge miljøvenligt.

Derudover kræver det ifølge professoren at køkkenpersonale får mere uddannelse, at det bliver nemmere for små producenter at blive offentlig leverandør, samt at den offentlige måltidssektor bliver langt mere datadrevet, således storkøkkener kan deklarere CO2-aftrykket ved et måltid.

Loca Gruppen vil med manifest vise vejen mod mere bæredygtige køkkener

Klimaråd i ny rapport: Stor klimagevinst i national kostomlægning

Støttepartier foreslår at officiel klimadatabase for fødevarer kommer på finansloven 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier