FødevareWatch

Flere partier er utilfredse med oplæg til forhandlinger om kompensation

Forud for torsdagens forhandlinger ønsker flere partier mere vidtrækkende hjælpepakker, der vil sikre kompensation til alle, som rammes af aflyste julefrokoster.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Der er lagt op til lynforhandlinger, når erhvervsordførerne fra Folketingets partier torsdag kl. 11 samles for at diskutere hjælpepakker til erhvervslivet.

Ifølge Berlingske vil flere ordførere lægge pres på for at sikre kompensationsordninger, der er mere vidtrækkende, end de hjælpepakker, vi kender fra tidligere nedlukninger, og som erhvervsminister Simon Kollerup går efter at få genindført.

Dansk Folkeparti går efter at få det, partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby over for avisen kalder "fuld og endelig kompensation", ligesom partiet også ønsker, at kompensationen også skal gælde de selskaber, der skulle levere mad til nu aflyste julearrangementer.

Samme toner lyder fra Konservatives erhvervsordfører Mona Juul. Hun mener, at grænsen for, hvornår virksomheder er berettiget til kompensation i hidtige kompensationsordninger har ligget for højt.

I disse ordninger skulle man have en omsætningsnedgang på 45 pct. for at kunne få kompensation.

"Hvis man kører videre med 45 pct., vil det ikke ske med vores stemmer," siger Mona Juul til Berlingske.

DI forventer at restaurantbranchen kan tabe op til en milliard

Eventbranchen ramt af storm af aflysninger

Stor spiritusgrossist rammer restriktionsmur: "Vi kommer til at gå voldsomt ned i omsætning 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier