FødevareWatch

Eventbranchen ramt af storm af aflysninger

40 pct. af de planlagte arrangementer i eventbranchen er blevet aflyst, lyder det fra brancheorganisationen SMV Danmark.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix.

Eventbranchen er presset af aflysninger, der de seneste uger er væltet ind.

Det fremgår ifølge en pressemeddelse af en ny undersøgelse foretaget blandt de af SMV Danmarks medlemmer, der leverer catering, drikkevarer og des lige til julefrokoster og andre arrangementer.

I alt har 79 pct. af eventvirksomhederne ifølge undersøgelsen oplevet aflysninger af julearrangementer, mens 40 pct. af de planlagte arrangementer i løbet af de seneste to uger er blevet annulleret og aflyst.

Samtidig har 83 pct. af eventvirksomhederne oplevet, at kunderne generelt har været mere tilbageholdende med at booke arrangementer i år.

Og aflysningerne vil efter alt at dømme fortsætte med at strømme ind, set i lyset af myndighedernes kraftige opfordring til at begrænse sociale arrangementer, lyder det fra vicedirektør i SMV Danmark, Mia Amalie Holstein.

"Branchen vil blive ramt hårdt af, at regeringen nu opfordrer til at aflyse større firmaarrangementer. Så branchens omsætning - der i forvejen lå underdrejet - bliver nu banket helt ned," siger hun blandt andet.

Stor spiritusgrossist rammer restriktionsmur: "Vi kommer til at gå voldsomt ned i omsætning

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

Brancheorganisationer: Nye restriktioner kræver et større sikkerhedsnet 

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier