Restauranter får afvist udenlandsk arbejdskraft fordi maden er for billig

Flere restauratører kan ikke få lov til at hente udenlandsk arbejdskraft. En af grundene er blandt andet, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration mener, at nogle retter er for billige.
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Ifølge Børsen har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) afvist 96 pct. af de ansøgninger den danske hotel- og restaurationsbranche har indsendt, der skulle hjælpe restauranter med at hente arbejdskraft uden for Europas grænser.

En aktindsigt Børsen er i besiddelse af viser, at hotel- og restaurationsbranchen har sendt 220 ansøgninger om at få indrejsetilladelse til en ansat via beløbsordningen. Siri har dog kun godkendt ni anmodninger.  

"Siris praksis er voldsomt ødelæggende, og lige nu straffer man branchen dobbelt op. Vi har været massivt nedlukket på grund af corona, og når man så samtidig gør det så svært at hente kokke her til landet, så fjerner man eksistensgrundlaget for rigtig mange restauranter," siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

Forslag om færre alkoholbevillinger er skrottet i ny nattelivsplan

Fynske restaurantselskaber leverer stort minus

Forbrugerne svinger lystigt kortet på barer og restauranter  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også