FødevareWatch

Mangel på arbejdskraft spænder ben for travl hotel- og konferencesektor

Landets hoteller og konferencecentre har svært ved at efterkomme stor efterspørgsel på grund af manglende arbejdskraft.

Foto: Gregers Tycho/ERH/ Ritzau Scanpix.

Der er travlt på de danske hoteller og konferencecentre, hvor ordrebøgerne efter længere tid med coronanedlukninger nu igen bliver fyldt.

Det sker dog ikke uden problemer.

Den netop overståede krise er blevet overtaget af en anden, og branchen har nu svært ved at imødekomme den store efterspørgsel på grund af massiv mangel på arbejdskraft, skriver Dagbladet Børsen.

"For dem, der lever af det danske marked, er det lige nu kun arbejdskraften, der sætter begrænsninger. De få, der lever af internationale gæster, halter dog stadig efter. Men arbejdskraften er det klart største problem i branchen lige nu. Det er det, alle snakker om," siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta, til Børsen.

Ifølge Danmarks Statistik meldte 80 pct. i august om manglende arbejdskraft inden for branchen for hoteller osv, skriver avisen. En markant stigning set i forhold til måneden før, hvor tallet var 42 pct.

Samtidig oplever brancheforeningen Danske Konferencecentre, der tæller omtrent 100 konferencecentre, at medlemmerne i andet halvår af 2021 har haft dobbelt så mange bookinger, som før coronakrisen.

Store aktører som Comwell, Radisson Blu og Arp-Hansen Hotel Group bekræfter problemstillingen over for Børsen.

Arbejdsgiverne: Vi gør alt for at skaffe arbejdskraft

Stigende råvarepriser rammer fødevareindustrien hårdt

Økonomiske gulerødder skal trække polakker i tusindvis ud af brandvarmt dansk arbejdsmarked 

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier