FødevareWatch

Arbejdsgiverne: Vi gør alt for at skaffe arbejdskraft

Der er masser af muligheder for at skaffe arbejdskraft, lyder det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. Den køber direktør i Bones og formand for Horesta dog ikke ind på.

Foto: PR / Løgismose Meyers

Når arbejdsgiverne klager over mangel på arbejdskraft, er det et udtryk for dovenskab.

Sådan lyder det ifølge Berlingske fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, som over for avisen påpeger, at der fortsat er masser af veje til at få mere arbejdskraft.

Blandt andet kunne arbejdsgiverne ifølge FH ansætte flere indvandrere, holde bedre på seniorerne, hente udenlandsk arbejdskraft samt sætte flere medarbejdere op i tid.

Den påstand køber Jan Vinter Laursen, der er direktør i restaurantkæden Bones og formand for Horesta, dog ikke ind på.

Flere stillingsopslag vil ikke være en løsning, siger han til Berlingske:

"Det er dejligt, at der bliver taget hul på de her diskussioner om manglende arbejdskraft, men det kunne være godt, hvis det sker på et oplyst grundlag. Det er ofte et frivilligt valg med nedsat tid. Hvis ikke det var tilfældet, ville det være deltidsstillingerne, som er svære at besætte, men det er det ikke."

Økonomiske gulerødder skal trække polakker i tusindvis ud af brandvarmt dansk arbejdsmarked

Folk hyres på deltid i restaurationsbranchen trods manglende arbejdskraft

Stigende råvarepriser rammer fødevareindustrien hårdt

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier