FødevareWatch

Folk hyres på deltid i restaurationsbranchen trods manglende arbejdskraft

Restaurationsbranchen er i desperat mangel på arbejdskraft. Alligevel er hver fjerde af de aktuelle jobopslag blandt stuepiger, tjenere og kokke enten virkar- eller deltidsansættelser.

Foto: HANSEN MICHAEL/IND

Selvom restaurationsbranchen er i desperat mangel på arbejdskraft, er hver fjerde af de aktuelle jobopslag blandt stuepiger, tjenere og kokke enten som vikar eller deltidsansatte. Det skriver Fagbladet 3F.

En opgørelse, som fagbladet har lavet, viser, at 24 pct. af de opslåede stillinger på området er enten tidsbegrænsede, vikarjobs eller deltidsansættelser.

Oven i den pulje kommer de mange stillinger, som ifølge Fagbladet 3F bliver besat via mundtlig rekruttering eller via vikarbureauer.

I alt arbejder 63 pct. af de ansatte i hotel- og restaurationsbranchen ifølge tal fra Danmarks Statistik i deltidsjob, skriver fagbladet. Noget, forbundsformand i 3F, Per Christensen, betegner som en kedelig udvikling.

"Der er alt for mange småjobs og ansættelser på kanten i hotel- og restaurationsbranchen. Med lidt planlægning og god vilje behøver det ikke være sådan. Vi vil ikke acceptere et arbejdsmarked, hvor antallet af fuldtidsjob bliver færre. Det handler om at skabe job, man kan leve af," siger han til fagbladet.

Flammen-direktør: "Regeringen skruer på de rigtige knapper, men det hjælper ikke nu og her"

Minister indkalder til trepartsforhandlinger om arbejdskraft

Tusindvis af ansatte mangler i nattelivet

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier