FødevareWatch

Mette Frederiksen forventer ikke flere nedlukninger

Vaccinerne virker, lyder det fra statsminister, men for mange under 40 år er ikke vaccineret endnu, mener hun. (Opdateres)

Foto: Philip Davali/Philip Davali / Philip Davali

Statsminister Mette Frederiksen (S) forventer ikke store coronanedlukninger i fremtiden, siger hun på pressemøde med status på coronasituationen.

"Hverdagen er heldigvis tilbage langt de fleste steder. Og vi har den klare forventning, at vi kan undgå store nedlukninger fremover, fordi vi har supervåbnet på plads: Vaccinerne," siger Mette Frederiksen.

Danskerne behøver ikke "detaljerede retningslinjer" for deres liv under corona, siger statsministeren.

"Jeg forstår godt, at mange danskere er utrygge og måske bliver mere utrygge nu, hvor restriktionerne udfases. I skal selvfølgelig opleve, at vi fortsat er opmærksomme på jer, der er særligt sårbare. Men jeg har også tillid til, at vi nu kan bruge vores almindelige sunde fornuft. Vi er der, hvor vi ikke længere behøver detaljerede retningslinjer om det meste i vores hverdag," siger Mette Frederiksen.

Der er fortsat for mange under 40 år, der ikke er blevet vaccineret, siger hun ved samme lejlighed.

"I Danmark er det frivilligt, om man ruller ærmet op og får et stik i skulderen. Men jeg vil gerne sige meget direkte til jer, der endnu ikke er blevet vaccineret: I risikere at blive smitte, og I risikerer at give sygdom videre til et andet menneske," lyder det fra ministeren, der fortsætter:

"Så sørg nu for at blive vaccineret for din egen skyld og for alle andres skyld."

Hun peger på, at mange bliver ramt af senfølger - også unge mennesker.

Mette Frederiksen forventer ikke flere nedlukninger

Plantedriksvirksomhed forventer millionfremgang

Freshland lander sit første overskud i coronaår 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier