FødevareWatch

Sådan ser restriktionerne efter 1. august

OVERBLIK: Søndag rullede yderligere restriktioner tilbage efter pandemien. Her kan du læse dig ind på, hvilke restriktioner der er forsvundet, og hvilke der forbliver i kraft.

Foto: SSI

Søndag bortfaldt en lang række af de restriktioner, der har været i kraft med henblik på at bremse smitten med coronavirus.

Nu kan man igen køre i regionaltog uden pladsbillet, tage til fodboldkampe som udebanefan og droppe coronapasset på muséer og til mindre koncerter.

Men restriktionerne kan også være svære at få overblik over. Her kan du læse dig ind på, hvilke restriktioner der nu er bortfaldet, og hvilke der stadig er gældende.

Disse restriktioner forsvandt søndag:

Coronapas

Man skal ikke længere fremvise coronapas, når man går på museum eller besøger spillesteder, teatre og biografer med færre end 500 tilskuere.

Kravet om coronapas ophæves også for forlystelsesparker, zoologiske haver, markeder samt for indendørs og udendørs idrætsarrangementer som for eksempel fodboldkampe.

Fitnesscentre skal ikke længere systematisk tjekke coronapas.

Krav om pladsbillet i toget

Man behøver ikke længere have en pladsbillet for at køre med regionaltog. Kravet er dog stadig gældende i DSB's intercity- og intercitylyntog.

Udebanefans til fodbold

Det bliver igen tilladt for fodboldklubber at åbne op for billetsalget til udebanetribunerne.

Arealkrav

Arealkravet lempes til to kvadratmeter per person på alle områder. Det planlægges udfaset helt 1. september.

Testkrav på uddannelsessteder

Det er ikke længere et krav, at man bliver testet, inden man tropper op på efterskoler, daghøjskoler, ungdoms- og voksenuddannelser samt videregående uddannelser. Nu er det blot en opfordring.

Større arrangementer

Deltagerbegrænsningen ophæves for dyrskuer, mens det hæves fra 500 til 3000 for udendørs markeder. For indendørs markeder hæves det fra 100 til 500.

  • For udendørs motionsevents stiger det maksimale deltagerantal fra 5000 personer inddelt i grupper à 500 til 10.000 inddelt i grupper à 500.
  • Indendørs arrangementer med stående gæster åbner igen med maksimalt 3000 gæster i grupper à 500.

Kilder: Coronasmitte.dk og seneste genåbningsaftale fra 10. juni på Justitsministeriets hjemmeside.

Partier afviser nye coronarestriktioner for ikkevaccinerede

Mangel på arbejdskraft koster ordrer i restauranterne 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier