Kødforbruget i Europa fortsætter år efter år med at falde.
Det skriver Landbrugsavisen, der henviser til tal fra det tyske analyseinstitut AMI, som har målt forbruget i samtlige europæiske lande.
Siden 2019, hvor den gennemsnitlige europæiske borger spiste 68,7 kilo kød, er der således sket et årligt fald på 1,6 pct. i gennemsnit.
Kødforbruget fordeler sig dog relativt ujævnt, kigger man på de enkeltstående europæiske lande. Irland og Cypern topper listen med et forbrug på 86 kilo per indbygger årligt. Det er præcis det dobbelte af kødindtaget i Bulgarien og Slovakiet, der sammen indtager bundplaceringen i opgørelsen med et forbrug på 43 kilo per indbygger, skriver Landbrugsavisen.
Danmark ligger kort efter Portugal og Spanien placeret på en femteplads på listen, da hver dansker årligt indtager 76 kilo kød.
AMI forklarer det faldende kødindtag med ændrede spisevaner, større sundhedsbevidsthed samt flere plantebaserede alternativer.