Den hollandske ingrediensproducent Vivici har lukket en fundingrunde, hvor b.la. det New Zealandske mejeri Fonterra og det hollandske fødevareselskab DSM har lagt investeringer.
Det skriver mediet Foodbev.com.
Hvor meget kapital de to selskaber har lagt i Vivici vides ikke, men adm. direktør for Vivici, Stephan Van Sint Fiet, udtaler:
”Jeg er begejstret for at arbejde med et så erfarent team, der ved, hvad der skal til for ikke kun at udvikle, men også at fremstille, registrere og kommercialisere fantastiske ingredienser. Sammen vil vi bygge Vivici til en præcisionsfermenteringsleder, der bidrager til et fremtidssikret fødevaresystem.”
Han udtaler ligeledes, at han forventer, at efterspørgslen efter ingrediensløsninger vil være fordoblet i 2050. De nuværende metoder for at proteinger er dog ikke skalerbare på en bæredygtig måde, hvis industrien skal imødekomme efterspørgslen. Det er b.la. dette den nye indhentede kapital skal bruges på i Vivici.