USAs ældste mikrobryggeri lukker efter 127 år

Uden for San Francisco er USAs ældste mikrobryggeri i gang med at skænke sin sidste øl. Efter en kombination af udfordrende økonomiske faktorer og faldende salg siden 2016 er enden nået. 
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix

I 1800-tallets amerikanske guldfeber drog graverne vestpå, og med fulgte en tysk brygger, Gottlieb Brekle.

Med sig havde han gærtypen undergær, men undergæring kræver lavere temperaturer, som er svære at finde i Californien, og derfor måtte han og andre bryggere på den tid ty til kreative metoder. De sov om dagen, og om natten bryggede de øl i åbne gæringskar. Som et blandt få bryggerier anvender verdens første mikrobryggeri, stiftet af tyskeren Gottlieb Brekle, Anchor Beer, stadig denne metode.

Indtil nu, for selskabet med 127 års historie er erklæret konkurs efter flere forsøg på at sælge.

Det skriver CNN.

Ændrede forbrugervaner, stigende omkostninger og vedvarende udfordringer i forsyningskæderne får nu USAs ældste mikrobryggeri, Anchor Brewing, til at dreje nøglen om efter 127 år. 

Udover de makroøkonomiske udfordringer har der stået flere problemer i kø. 

I 2017 blev Anchor købt af det japanske bryggeri Sapporo. Men det lader til, at partnerskabet aldrig var lykkeligt. Ligeledes skulle Anchor Brewing relanceres i 2019, men fik kritik for, at det var for langt væk fra bryggeriets lange historiske stamtavle. 

”Dette var en ekstremt svær beslutning, som Anchor først nåede efter mange måneders omhyggelig evaluering,” sagde talsmand for Anchor Brewing, Sam Singer, til CNN. Bryggeriet har 61 medarbejdere. 

Han tilføjer, at de japanske ejere har forsøgt at sælge mikrobryggeriet gentagne gange. Men uden held. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår