Nestlé åbner ny fabrik i Ukraine og vil snart begynde at producere

Verdens største fødevareproducent har planer om at lave et “regionalt europæisk knudepunkt” i det krigshærgede land. 
Fødevaregiganten Nestlé åbner snart en ny fabrik i Ukraine. Her en fabrik i Orbe i Schweiz. Foto: Denis Balibouse/ Reuters
Fødevaregiganten Nestlé åbner snart en ny fabrik i Ukraine. Her en fabrik i Orbe i Schweiz. Foto: Denis Balibouse/ Reuters

I december 2022 offentliggjorde det schweiziske fødevarekonglomerat Nestlé, at den ville åbne en fjerde fabrik i Ukraine, selvom landet stadig er i krig. 

Og produktionen på den nye fabrik forventes begyndt fra første kvartal i 2024, har den schweiziske gigant netop offentliggjort. 

Det skriver mediet Just Food.

Fabrikken skal ligge i byen Smolyhiv det vestlige Ukraine, ca. 40 km fra den polske grænse. Nestlé har allerede en fabrik bare 6 km fra den nye fabrik, og de to fabrikker vil udgøre et “regionalt europæisk knudepunkt for mad- og kulinariske produkter,” meddeler Nestlé.

Nærmere bestemt et knudepunkt for instant-nudler, forklarer Alessandro Zanelli, adm. direktør for Nestlés aktiviteter i Ukraine og Sydøsteuropa: 

“Ukraine vil fortsat være Nestlés eneste europæiske produktionssted for instant nudler.”

Fødevaregiganten fortæller, at den nye fabrik vil koste 40 mio. schweiziske franc – svarende til lidt omkring 306 mio. kr. 

Da Rusland invaderede Ukraine 24. februar 2022, gik der nogle uger før Nestlé tog stilling til, hvad de skulle gøre med deres aktiviteter i Rusland. Det mødte bl.a. kritik af Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj. 

Nestlé leverer stadig essentiel mad – børnemad og hospitalsmad – til Rusland, men stoppede et par uger efter den russiske invasion med at søge profit i Rusland. Bl.a. er al reklame og alle investeringer stoppet. 

Ifølge virksomheden selv har den omkring 5.500 ansatte i Ukraine. På den nye fabrik vil der arbejde cirka 300 medarbejdere. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også