FødevareWatch

Europa sender modermælkerstatning til USA

Landet har i længere tid oplevet mangel på modermælkerstatning og henter derfor hjælp i Europa.

Foto: Samuel Corum/AFP / AFP

Amerikanske forbrugere kan se frem til mere modermælkserstatning på butikshylderne, efter at en forsendelse af Nestlé-produceret erstatning fra Ramstein-luftbasen i Tyskland er ankommet i delstaten Indianapolis. Det sagde Brian Deese, direktøren for det amerikanske nationale økonomiske råd søndag ifølge The Guardian.

Ifølge Brian Deese skal flyet med 70.000 pund modermælkserstatning, svarende til en halv million flasker, dække 15 pct. af landets mangel på produktet. The Guardian oplyser, at 45 pct. af modermælkserstatning var udsolgt sidste uge.

”Vi kommer til at se mere erstatning i butikkerne så tidligt som i denne uge,” sagde Brian Deese.

Han tilføjede, at det indkomne produkt fra Nestlé var ”en specialmedicinsk formel, den type, vi har mest brug for på dette marked”.

USA har i længere tid oplevet mangel på modermælkserstatning, da den primære producent, Abbott, i februar måned måtte trække en stor andel af sit lager tilbage, efter bakterielle infektioner i erstatningen førte til sygdom og i nogle tilfælde død blandt spædbørn.

Ifølge Brian Deese er Abbot ene og alene skyld i situationen, da de ikke vedligeholdt produktionsmaskiner i tilstrækkelig høj grad, så skadelige bakterier dermed kom i erstatningen.

”Vi havde en producent, der ikke fulgte reglerne, og som lavede modermælkserstatning, der risikerede at gøre babyer syge. Så vi er nødt til at handle på den front,” sagde Brian Deese.

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier