PARIS – Med en temperatur på helt ned til minus 1,5 grader i gennemsnit oplevede flere steder i Frankrig natten til mandag den 4. april sin koldeste nat i april siden 1947.
Det har for andet år i træk skadet landets frugt- og vinproduktion, skriver Reuters.
Nogle steder har temperaturen endda været endnu lavere, og de kolde nætter har særligt ramt producenter af frugter som blommer, kirsebær, æbler og pærer. Ifølge mediet står franske bønder til at miste store dele. af deres høst til kulden.
”Med temperaturer helt ned til -5 eller -6 grader har det her været endnu en forfærdelig nat for frugt- og vinavlere,” siger Christiane Lambert, formand for Frankrigs største fagforening for agerbrug, FNSEA, til Europe 1 Radio.
De koldere nætter kommer i kølvandet på en mild marts måned, der fik planteskud til at spire tidligere - og dermed være mere udsatte for hårdere temperaturer.
Giver bekymring
Varsler om de lave temperaturer, der kommer oftere og oftere, har fået flere franske frugt- og vinbønder til at forberede sig på at redde så meget af høsten som muligt via opvarmning af vingårde med bl.a. stearinlys, som Reuters tidligere har beskrevet.
”Siden 2016 har der været tre store frostperioder. Så nu begynder vi at bekymre os om vores forretning, når denne tid af året kommer,” siger vinbonden Thomas Ventoura.
Sidste års vejr var særdeles hård mod den franske vinindustri. Således oplevede industrien sin laveste høst af druer til Champagne i 40 år, skriver Reuters.
Jysk vinimportør vil med nyt koncept ændre serveringen af vin og drinks
Østjyske vinfolk hælder vin på 110.000 flasker
Fremtrædende restauranter boykotter vinbonde efter anklager