FødevareWatch

Amerikanske smørpriser er steget med 40 procent

Prisen på smør er steget kraftigt det seneste år, og i USA kan landbrugministeriet berette om prisstigninger på hele 40 pct.

Foto: Martin Lehmann

Smør er begyndt at følge tendensen med de stigende fødevarepriser, der indtil nu har været ført af af mel og kaffe.

Det amerikanske landbrugsministerium kan nemlig berette, at prisen på smør i december var 40 pct. højere end samme periode året forinden. Det skriver Fooddive.com.

Kæmpe prishop: Smør stiger til 43.400 kroner

I december alene steg prisen på smør i USA med 3,6 pct. Årsagen til de stigende priser skyldes ifølge analytiker ved Dairy Market News Betty Berning, at:

”Der er strammere mælkeforsyninger, øget mælkeefterspørgsel fra andre forarbejdningsvirksomheder, især osteproducenter, stærk smøreksport og indenlandsk ferieefterspørgsel og løbende overbelastning af forsyningskæden”.

Ifølge landbrugsministeriet er prisen på et pund smør steg med cirka 2,66 dollar. Den høje stigining i pris skal især tilskrives svindende kobestande i USA samt mangel på medarbejderkraft. På årsbasis faldt produktionen af smør på det amerikanske marked med 2,8 pct.

Udover problemer med besætning og medarbejder, så har smørproducenterne været ramt af problemer med råvarer, hvor priserne ligeledes er steget til vejrs. Samtidig har der været store uregelmæssigheder i forsyningskæderne, hvilket har gjort transporten besværlig.

Jule-priskrig er isoleret set ”en vanvittig dårlig forretning”Største prishop i 13 år - flere julevarer går dog friFødevarepriser rammer højeste niveau i 10 år

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier