Hvorfor dyrke afgrøder på land, når man kan gøre det i vand?
Det spørgsmål har den israelske startup Genesea stillet sig selv. Nu kaster virksomheden sig nu ud i produktion af tang med henblik på at bruge proteinerne derfra i produktionen af plantebaserede fødevarer.
Det skriver Food Navigator.
Ifølge Genesea kan afgrøder dyrket på havet eksempelvis erstatte soyaprotein, der kommer fra soyabønner.
Produktionen af soyabønner står for en stor del af afskovningen på globalt plan, hvorfor Genesea og den ene af virksomhedens tre medstiftere, Alexander Golberg, ser store miljømæssige fordele i at dyrke afgrøder på havet.
"Det sker mere og mere, at jord bliver omlagt, hvilket betyder, at skove og savanner bliver omdattet til landbrugsmarker. Det er bekymrende, og derfor fik det mig til at kigge mod havet," siger han til Food Navigator.
Frustreret tangbranche venter stadig på afklaring om fremtiden
Studier: Mange næringsrige og klimavenlige fødevarer under havets overflade
Nølende politikere kan tvinge Dansk Tang til at udskyde klimamål