FødevareWatch

Israelsk startup kaster sig ud i at dyrke afgrøder til havs

Genesea vil gøre op med den afskovning, der er forbundet med at dyrke soyaprotein, ved at dyrke afgrøder i havet.

Foto: Robert F. Bukaty/AP/Ritzau Scanpix

Hvorfor dyrke afgrøder på land, når man kan gøre det i vand?

Det spørgsmål har den israelske startup Genesea stillet sig selv. Nu kaster virksomheden sig nu ud i produktion af tang med henblik på at bruge proteinerne derfra i produktionen af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Food Navigator.

Ifølge Genesea kan afgrøder dyrket på havet eksempelvis erstatte soyaprotein, der kommer fra soyabønner.

Produktionen af soyabønner står for en stor del af afskovningen på globalt plan, hvorfor Genesea og den ene af virksomhedens tre medstiftere, Alexander Golberg, ser store miljømæssige fordele i at dyrke afgrøder på havet.

"Det sker mere og mere, at jord bliver omlagt, hvilket betyder, at skove og savanner bliver omdattet til landbrugsmarker. Det er bekymrende, og derfor fik det mig til at kigge mod havet," siger han til Food Navigator.

Frustreret tangbranche venter stadig på afklaring om fremtiden

Studier: Mange næringsrige og klimavenlige fødevarer under havets overflade

Nølende politikere kan tvinge Dansk Tang til at udskyde klimamål 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier