FødevareWatch

Mangel på hænder lukker dele af britisk restaurantkæde

Britisk kyllingekæde er ramt af logistikudfordringer og må midlertidig lukke 50 restauranter.

Foto: Douglas Graham/AP/Ritzau Scanpix

Den udbredte mangel på britisk arbejdskraft til en række fag i transportsektoren og i fødevareproduktion rammer nu restaurantkæden Nandos. Kæden ser sig nu nødsaget til at lukke midlertidig ned for 50 af sine 400 britiske restauranter. Det skriver Sky News.

Manglen på arbejdskraft er en udløber af brexit og den har tidligere også ramt Arla Foods på chaufførsiden i Storbritannien. For Nandos, der er kendt for sine peri-peri kyllinger har foruden lukningerne også tilbudt at udlåne personale til nogle af sine leverandører for at få tingene til at glide.

Udfordringerne er opstået hen over sommeren med forsinkelser af varer og udfordringer på medarbejdersiden, hvor pandemien fortsat har sendt masser i isolation. Fastfoodkæden KFC har ligeledes meldt om problemer med at skaffe varer.

Arla advarer om chaufførmangel: Fødevareindustrien står i en krise 

Chaufførmangel får supermarkedskæde til at hæve lønningerne 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier