Topchef: Både prisstigninger og underliggende vækst bag stærkt kvartal

Den danske servicekæmpe ISS har i første kvartal haft succes med at forhandle højere priser på plads, og sammen med et underliggende momentum har det givet en markant vækst i året første tre måneder.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
Marketwire

Samtidig er coronaeffekterne ude af billedet, og de risikomomenter, der var, har ikke materialiseret sig.

Det fortæller administrerende direktør Jacob Aarup Andersen i forbindelse med ISS’ handelsopdatering for første kvartal.

Her endte den organiske vækst på 11,3 pct. - et godt stykke over de 8,5 pct., som analytikerne havde ventet.

Første kvartal byder i reglen på kontraktforhandlinger med serviceselskabets mange kunder, og her har ISS været i stand til at kompenserer for de stigende omkostninger.

”Prisstigninger spiller selvfølgelig en rolle, men det gør den underliggende vækst også. Væksten drives lige dele af, at prisstigningerne kom godt igennem, og at vi ser den underliggende vækst var bedre end ventet,” siger Jacob Aarup Andersen til MarketWire.

”Det er begge to elementer, vi er glade for, for alternativet til stigende priser er, at vi pludselig har pres på marginerne, og at vi ikke kan sende omkostningerne videre. Og den underliggende vækst viser, at vi har godt forretningsmomentum, og at vores kunder bruger os mere,” lyder det videre fra direktøren, der fremhæver, at det i forhold til væksten er et af de bedste kvartaler for ISS nogensinde.

Ude af Corona

På selskabets generalforsamling for knap en måned siden slog Jacob Aarup Andersen fast, at ISS nu var ude på den anden side af coronapandemien.

”Nogen af de risikomomenter, der var i starten af året - hvor hurtigt folk ville komme tilbage til kontorerne, hvor hurtigt Asien ville komme op omdrejninger efter ophævelsen af coronarestriktionerne samt hvilken negativ effekt ophævelsen af restriktionerne ville have på salget - skulle vi lige kalibrere. Men summen af det, er udmøntet i den her stærke vækst,” siger Jacob Aarup Andersen.

Det ses også i regnskabet, hvor væksten inden for dybderengøring og desinficering, der var et væsentligt positivt bidrag under corona, for første gang i lang tid var negativ.

”Så covid er ude af tallene nu,” slår Jacob Aarup Andersen fast.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også