FødevareWatch

Analytiker: Foodservice driver væksten i ISS

ISS’ tredje kvartal bød på fornuftig og bedre end ventet vækst med kun enkelte hår i suppen. Foodservice viser dog særdeles positive takter.

Foto: PR/280940746

Servicekoncernen ISS kan glæde sig over, at det kommende regnskab viser rigtig gode takter.

Det siger Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, til MarketWire, efter at ISS sidst på eftermiddagen onsdag opjusterede forventningerne og fremlagde udvalgte tal for tredje kvartal.

ISS venter nu en organisk vækst på ”omkring 6,5 pct.” og en driftsmargin på ”omkring 3,8 pct.”. Tidligere var der ventet en organisk vækst på over 5 pct. og en driftsmargin på over 3,75 pct.

Servicekoncernen leverede i tredje kvartal en omsætning på 19.311 mio. kr., svarende til en organisk vækst på 8,1 pct.

Der var af analytikerne ifølge medianestimater indsamlet af ISS ventet en omsætning på 18.894 mio. kr. og en organisk vækst på 6,1 pct.

”Kigger man ned i det, er det særligt drevet af Americas, der leverer 28 pct. organisk vækst, hvilket er meget bedre, end jeg havde regnet med,” siger Per Fogh.

Central- og Sydeuropa bidrog med en organisk vækst på 9 pct., og Asia & Pacific voksede 7 pct. organisk.

”Håret i suppen er Northern Europe, som leverer en organisk vækst på 2 pct. Det er lidt under, hvad jeg havde med på 5 pct. Det er drevet af, at man har forladt kontrakten med det danske forsvar og så relativt svære sammenligningsvilkår i Storbritannien med engangseffekt på den organiske vækst i samme kvartal sidste år,” forklarer aktieanalytikeren.

Foodservice viser positive takster

Særligt forretningen inden for foodservice drev væksten i tredje kvartal, hvor især USA bidrog positivt med en nær fordobling af aktiviteten sammenlignet med sidste år.

”Den udvikling, vi har set med kraftig vækst i foodservice, fortsætter i tredje kvartal - det er virkelig positivt,” siger Per Fogh.

Foruden tal for omsætningen og væksten i tredje kvartal har ISS også sat ord på restrukturering, som koncernen efterhånden er kommet i mål med.

Om kontrakten med Deutsche Telekom skriver selskabet dog, at den ”fortsætter med at være strukturelt udfordrende, og der er fortsatte kontraktmæssige uenigheder, som parterne forsøger at løse”.

Her bliver det spændende, hvad det konkret er for udfordringer, og om de er mulige at løse, siger Per Fogh, da kontrakten er en af ISS’ største.

”Generelt er ISS kommet i mål med restruktureringsinitiativer, så nu kigger vi frem mod mandag og kapitalmarkedsdagen,” opsummerer aktieanalytikeren.

Derfor venter han også, at aktien ”skal lægge sig i førertrøjen i morgen”, når handlen torsdag skydes i gang klokken 9.

ISS-optakt: Momentum og prisjusteringer vil løfte væksten

Kantineselskab er gået konkurs

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier