Mejeriforening: Husk smagen i det klimavenlige køkken

Ernæringschefen opfordrer til, at man stadig supplerer den klimavenlige mad i kantinerne med kød, oste eller fisk.
Foto: PR / Compass Group
Foto: PR / Compass Group

Hvis maden ikke smager af noget genkendeligt, kan det være vanskeligt at omlægge sin kost i en mere bæredygtig retning, og derfor skal klimavenlig kost i kantinerne stadig suppleres af kød, fisk og skaldyr.

Det skriver Merete Myrup, der er ernæringschef for Mejeriforeningen, i et debatindlæg i Altinget.

"Smagen har stor betydning for danskernes madvaner. Hvis maden ikke smager af noget – noget godt, noget genkendeligt – kan det være vanskeligt at omlægge sin kost i en mere bæredygtig retning. Faktisk mener 63 procent af danskerne, at god smag er det, der har størst betydning, når de køber ind til deres måltider," skriver hun.

Klimarådet har beregnet, at det vil give en umiddelbar klimagevinst på cirka 2,5 til 4 millioner ton CO2 om året, hvis alle danskere overgår til at følge kostrådene.

Fynsk kødgrossist vinder opgave i Sydjylland

Mangel på hænder kan true økonomisk opsving

Mette Munk-ejer vil bygge nyt bageri i Asien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter