Hvis maden ikke smager af noget genkendeligt, kan det være vanskeligt at omlægge sin kost i en mere bæredygtig retning, og derfor skal klimavenlig kost i kantinerne stadig suppleres af kød, fisk og skaldyr.
Det skriver Merete Myrup, der er ernæringschef for Mejeriforeningen, i et debatindlæg i Altinget.
"Smagen har stor betydning for danskernes madvaner. Hvis maden ikke smager af noget – noget godt, noget genkendeligt – kan det være vanskeligt at omlægge sin kost i en mere bæredygtig retning. Faktisk mener 63 procent af danskerne, at god smag er det, der har størst betydning, når de køber ind til deres måltider," skriver hun.
Klimarådet har beregnet, at det vil give en umiddelbar klimagevinst på cirka 2,5 til 4 millioner ton CO2 om året, hvis alle danskere overgår til at følge kostrådene.
Fynsk kødgrossist vinder opgave i Sydjylland
Mangel på hænder kan true økonomisk opsving
Mette Munk-ejer vil bygge nyt bageri i Asien