FødevareWatch

Smykkemilliardær i ambitiøst caféprojekt

Han blev milliardær på børsnoteringen af Pandora. Nu vil han erobre det amerikanske marked for sund og økologisk mad.

Smykkerigmanden René Sindlev, der i 2010 blev milliardær på børsnoteringen af Pandora, kaster sig med åbningen af en cafékæde ud i et nyt ambitiøst projekt. Cafékæden Dr Smood skal med sund og økologisk mad erobre det amerikanske og indtil videre 19 andre markeder. Målet er en amerikansk børsnotering i 2020.

Det skriver Børsen.

For tre år siden begyndte Sindlev at udvikle cafékonceptet under navnet Dr Smood, der er en sammentrækning af de engelske ord "smart" og "food", og i december 2015 åbnede de første caféer i solrige Miami. Ambitionerne er tårnhøje, og Sindlev har selv smidt 170 mio. i selskabet med et klart mål om en notering på børsen i New York i 2020.

"Hvis alt holder stik, så er der vel udsigt til, at vi børsnoteres til en værdi på 8-10 mia. kr.," siger René Svindlev til Børsen.

Alene i år slår Dr Smood dørene op på yderligere tre adresser i Miami samt mindst fire i New York, og det er ikke hvilke som helst adresser. Således har Sindlev fundet eksklusive placeringer til caféerne, eksempelvis midt på Ground Zero, samt i madhallen på Grand Central Station. I alt er målet inden en børsnotering at etablere 70 caféer bare i USA.

Også andre steder, blandt andet i Sydamerika og Mellemøsten, er der bred interesse for konceptet - særligt på grund af tilbud om såkaldte partneraftaler, der modsat franchise giver samarbejdspartnere ejerskab af forretningen.

Scanomat-ejer vinder voldgiftssag mod smykke-milliardær

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier