FødevareWatch

Inden samråd og EU-træf: Regeringen holder pressemøde om stigende energipriser

Regeringen har indkaldt til et pressemøde torsdag eftermiddag for at adressere energikrisen og komme med spareråd til virksomheder og borgere.

Erhvervsminister SImon Kollerup er blandt de tre ministre, der er til stede på dagens pressemøde om energikrisen | Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Energiprisernes himmelflugt kalder på stigende politisk opmærksomhed og handling.

Onsdag fremlagde EU-Kommissionens formand en fælles plan for at tøjle de stigende energipriser, og torsdag formiddag har et bredt flertal indgået en aftale om at sænke elafgiften med 4 øre per kilowatt-time – til 68,8 øre resten af året.

Torsdag eftermiddag holder regeringen samtidig pressemøde om energikrisen, hvor der ifølge Ritzau også fremlægges spareråd til borgere og virksomheder.

”Situationen er alvorlig, og det kan blive værre. Hvis vi ser, at der ikke er nogen russisk gas ind i Europa, kan der være yderligere prisspiral opad, men der kan også komme mangel,” siger statsminister Mette Frederiksen (S) til Ritzau.

Både klimaminister Dan Jørgensen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Jeppe Bruus vil være til stede på pressemødet kl. 14, der kommer forud for møde blandt EU’s energiministre fredag om EU’s handlingsplan. I næste uge skal erhvervsminister Simon Kollerup (S) samtidig i samråd om de stigende fødevare- og energipriser, som SF har indkaldt til.

De stigende energipriser presser flere købmænd og erhvervsdrivende i knæ og gør store indhug i råderummet i husholdningerne.

Som DetailWatch har beskrevet, har flere detailkæder sat fokus på at nedbringe strømforbruget for at reducere ekstraomkostningen. Mandag meldte Coop ud, at koncernen bl.a. fjerner 2000 kølere og vil se på at sænke varmen i butikkerne til vinter. Også andre detailkæder har temperaturregulering på dagsordenen for at spare på energien.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch’ søstermedie DetailWatch)

Nestlé afslører planer for kampen mod gaspriser

Bager melder om ekstraregning på næsten en halv million

Stigende energipriser presser landets største gartnerier: ”Det kan ændre økonomien radikalt”

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier