FødevareWatch

Nestlé afslører planer for kampen mod gaspriser

På trods af at fødevareselskabet ikke er ”tung bruger af gas,” så kan de høje gaspriser alligevel have store konsekvenser for Nestlés europæiske forretning.

Op til 16 af Nestlés europæiske fabrikker er yderst påvirket af den seneste tids stigende gaspriser, sagde selskabets finansdirektør François-Xavier Roger på en investorkonference onsdag.

Det skriver mediet Justfood.

På konferencen fortalte François-Xavier Roger, at omkostningspresset er mere betydeligt inden for mejeriprodukter og kaffe med hensyn til mad og drikke end på andre sektorer af forretningen. Og her er det som nævnt især de europæiske fabrikker, der kræver en fremtidssikret plan.

”Vi har opstillet en beredskabsplan og forretningskontinuitetsplaner. Der er to hovedting, vi kan gøre: den første er at omdanne energikilden, når det er muligt, fra gas til olie; Når det ikke er muligt, vil vi ophobe lagerbeholdninger forud for vinteren for at sikre, at vi kan forsyne vores kunder.”

Salget falder: Danmark fører an i nedturen

Stigende energipriser presser landets største gartnerier: ”Det kan ændre økonomien radikalt”

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier