FødevareWatch

Fransk mejerigigant omlægger fabrik fra mælk til planteprodukter

Lactalis har afsløret sine planer om at omlægge en af sine canadiske fabrikker fra mælkeproduktion til en bred vifte af planteproducerede mejeriprodukter.

Foto: Stephane Mahe/Ritzau Scanpix

Det franske mejeriselskab Lactalis vil satse endnu mere på det planteproducerede marked, hvorfor virksomheden skifter mælkeproduktion på en af sine fabrikker ud med produktion af plantebaserede mejeriprodukter.

Det skriver mediet Justfood.

Ifølge Lactalis’ adm. direktør for den canadiske forretning Mark Taylor, så vil selskabet indstille sin nuværende mælkedrift på grund af ”urentabilitet på markedet for flydende mælk” lokalt.

”Dette er resultatet af langsigtede volumenfald og øgede omkostninger på markedet for flydende mælk i Ontario, der har ført til nedsat rentabilitet og økonomisk bæredygtighed,” siger han.

Oste-gigant omlægger produktionen efter nye købstendenser

Mad og drikke til studerende sendt i udbud

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier