FødevareWatch

Organisation slår alarm over mængden af mikroplastik i vandflasker

En fransk interesseorganisation har fundet mikroplastik i 78 pct. af de mest populære vandflaske-brands fra virksomheder som Danone og Nestlé.

Foto: Henrik Schütt

Det er tilsyneladende ikke helt ufarligt at drikke en flaskevand fra kølemontren.

I Frankrig har interesseorganisationen Agir Pour l’Environnement undersøgt, hvorvidt der er mikroplastik i de vandflasker forbrugerne typisk køber på tankstationer og i kiosker. Resultatet viste, at 78 pct. af vandflaskerne indeholdte mikroplastik, skriver mediet beveragedaily.

Mikroplastik er plastikstykker på under 5 milimeter, der har skadelige konsekvenser for menneskers indvolde.

Mængden af mikroplastik blev blandt andet fundet i populære vandflasker som Perrier og Vittel, der sælges af Nestlé, og Evian og Volvic af Danone.

”Ifølge labaratoriet kommer mikroplastikken fra flasken, proppen og processen med at få vand i falskerne,” skriver en talsperson fra Agir Pour l’Environnement i forbindelse med interesseorganisationens fund.

Mediet Foodnavigator har forsøgt at få en kommentar fra Nestlé og Danone. Begge selskaber henviste til organisationen Natural Mineral Waters Europe, der fortæller, at problemet er af ”begrænset karakter”.

Nestlé og andre store virksomheder har hævet deres priser

Nestlé investerer 340 millioner dollar i kaffeproduktion

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier