FødevareWatch

Horesta vil have dækket hjemsendelser af ansattes børn

Brancheorganisation vil have medarbejderes sygefravær dækket, når medarbejdernes børn er coronasmittede.

Kristian Nørgaard, politisk direktør i Horesta, mener regeringen bør give en økonomisk håndsrækning, når ansatte må blive hjemme på grund af smitte i familien. | Foto: PR / Horesta

Coronasmitten stiger igen i Danmark, og det rammer det danske erhvervsliv på medarbejdernes sygefravær.

Både når medarbejderne er hjemme på grund af egen smitte, men også når de har børn, der er coronasmittede.

Derfor bør regeringen give en økonomisk håndsrækning, når medarbejdere må blive hjemme på grund af, at deres børn har corona.

Det mener Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter.

"I rigtigt mange stillinger er det muligt at arbejde hjemmefra. Det er det ikke hos os. Men kokke og tjenere bliver bedt om at blive hjemme for samfundets bedste, også selv om de ikke er syge," siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

"Det kan være fordi man er nærkontakt eller har et barn, der har corona."

"Så synes jeg kun det er rimeligt, at vi får noget af den regning dækket, og det kunne man gøre ved at genindføre den rettighed, vi tidligere har haft," siger Kristian Nørgaard.

Tidligere under coronapandemien har det været muligt for virksomheder at søge om refusion hos det offentlige fra de ansattes første sygedag.

Den ordning stoppede 1. juli, og derfor er det igen virksomheden, som skal betale de første 30 dages sygdom, som det var før coronapandemien ramte.

Men det koster virksomhederne dyrt, mener Horesta.

"De har stadig lønudgifterne og det store omsætningstab, når medarbejderne ikke kan være der og være med til at omsætte," siger Kristian Nørgaard fra Horesta.

Ordningen bør derfor bringes tilbage, mener Horesta og brancheorganisationen Dansk Erhverv samt SMVdanmark, der især repræsenterer mindre og mellemstore virksomheder.

"Det vil give et plaster på såret. Det er kun en rimelig regning at dele, så virksomhederne ikke står med hele regningen, når vi alle har en interesse i at inddæmme smitten," siger Kristian Nørgaard fra Horesta.

Øget coronasmitte spiller ind på virksomheders julefrokoster

Minister: Coronapas på jobbet kan blive en mulighed 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier