FødevareWatch

Storbritanniens største investor kritiserer amerikansk supermarkedsbud

Et bud på 5,5 mia. pund møder nu kritik fra Storbritanniens største investor, der frygter, at amerikansk kapitalfond vil sælge Morrisons supermarkeder for at tjene penge.

Foto: Tolga Akmen / Ritzau Scanpix

Mandag kom det frem, at den amerikanske kapitalfond Clayton, Dubilier & Rices efter første afslag stadig var interesseret i et opkøb af Storbritanniens fjerdestørste supermarkedskæde Morrisons.

I dag kritiserer Storbritanniens største investeringsselskab Legal & General Investment Management (LGIM) dog buddet, da de frygter, at den amerikanske kapitalfond vil sælge eller tilbageleje lejemålene for at genere mere kapital til sig selv.

Det skriver The Guardian.

Efter det amerikanske bud steg Morrisons aktier mandag med 35 pct., efter at kæden afviste tilbuddet og dermed muligvis udløste en budkrig.

Andrew Koch, der er seniorfondsforvalter for investeringer i LGIM, sagde:

”Sektoren ser generelt undervurderet ud, og private equity ser ud til at være interesseret i Morrisons, dels fordi den har en masse ejendom, som de ville sælge og leje tilbage for at generere kapital for at betale tilbage til sig selv.”

LGIM ejer 2,7 pct. af Morrisons.

Kapitalfond bejler til britisk dagligvarekæde 

BBC: Storbritannien og Australien er enige om frihandelsaftale 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier