FødevareWatch

Sydbank: Stadig delvis uvished om corona-effekt hos ISS

Servicekoncernen ISS tog onsdag markedet på sengen med sine regnskabstal for årets første tre måneder. Analytiker maner til forsigtighed.

Foto: Miriam Dalsgaard

Selskabet fremviste en organisk vækst på 4,1 pct., hvilket var en overraskelse for analytikerne, der havde ventet en negativ organisk vækst på 0,6 pct.

Trods væksten gjorde handelsopdateringen dog ikke markedet meget klogere på, hvilken effekt udbruddet af coronavirus vil få på indtjeningen.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank, i en analyse torsdag.

"Periodemeddelelsen efterlader os fortsat delvist i det uvisse omkring covid-19s effekt på indtjeningen i 2020."

"Vi maner derfor til forsigtighed og afventer yderligere omkring udviklingen i den organiske vækst og indtjeningen i andet kvartal," vurderer han.

På den baggrund fastholder Sydbank-analytikeren anbefalingen "hold" af aktien.

Det var særligt blandt nøglekunderne - de såkaldte Key Accounts - at ISS havde fremgang i kvartalet med en organisk vækst på 9,1 pct.

Kunderne, som ISS i slutningen af 2018 annoncerede skulle være et nyt fokuspunkt, udgør nu 65 pct. af den samlede omsætning i servicekoncernen.

Servicekoncernen arbejder som led i den nye strategi på at frasælge flere dele af forretningen, hvilket ventes afsluttet i 2021.

I årets første tre måneder endte omsætningen på 19.131 mio. kr., hvilket er knap 1000 mio. kr. mere end forventningen blandt analytikerne.

"Covid-19 har i første kvartal ikke haft en så kraftigt effekt, som vi havde forventet. ISS melder dog om en organisk vækst på minus 20 pct. i april, og effekten i andet kvartal ser dermed ud til at blive betydelig."

"Periodemeddelelsen indeholder ingen indikationer om indtjeningen i kvartalet, men ISS oplyser, at indtjeningen bliver påvirket med cirka 25 pct. af omsætningstilbagegangen i andet kvartal," skriver Per Fogh.

ISS-aktien steg onsdag 6,3 pct. oven på regnskabet. Torsdag sættes en smule af stigningen dog over styr, da aktien i formiddagshandlen falder 1,8 pct. til 100,15 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier