FødevareWatch

Mikrobryggerier deler sig i to lejre: Kun de stærkeste overlever

Danske mikrobryggeriers indtjening er under pres, og branchen knækker i to: De stærke, der investerer og dermed kan klare sig i konkurrencen, og de svage, der må dreje nøglen om. Fur Bryghus er en af dem, hvis indtjening var under pres i 2018.

Foto: PR/Fur Bryghus

Flere danske mikrobryggerier investerer tungt for at vokse og eksportere, typisk med kapitaltunge ejere i ryggen. Branchen oplever et stigende pres på indtjeningen, som kun giver plads til de stærke og dermed efterlader de små svagere bryggerier i en svær position, hvor de må dreje nøglen om. Det skriver Børsen.

Avisen har gennemgået 30 danske mikrobryggerier, hvor 10 ud af 30 har øget deres anlægsaktiviteter, heriblandt bryggeriet Fuglsang, To Øl, Svaneke Bryghus og Fanø Bryghus. Balancen for branchen er øget med 6 pct.

"Branchen er ved at knække over i to, hvor der er nogle, som enten går all-in og investerer, og så er der nogle, som vælger at satse lokalt," siger Klaus Rehkopff, landsformand for Danske Øl Entusiaster, til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier