FødevareWatch

Radikale opfordrer til flere plantebaseret alternativer — men branchen ser stigende lyst til kød

Mens Radikale Venstre mener, at Danmark bør gå forrest i udviklingen mod plantebaserede alternativer til kød, pointerer Landbrug & Fødevarer, at den globale efterspørgsel efter kød er stigende — og den bør man hellere imødekomme, lyder det.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Radikales klimaordfører Ida Auken (B) ser, at verdensmarkederne går i retning af efterspørgsel efter alternativer til kød, og derfor bør dansk landbrug investere i den udvikling og producere mindre kød. Men Landbrug & Fødevarer ser, at den globale efterspørgsel efter kød er stigende, og den efterspørgsel vil man hellere imødekomme, lyder det. Det skriver Altinget.

Ida Auken spår, at forbrugerne vil vælge plantebaseret produkter, så snart det smager lige så godt, og derfor bør landbruget også prioritere udviklingen for sin egen skyld.

"Det er usikkert for dansk landbrug at være så ensporet fokuseret på kødproduktionen," sagde Ida Auken, ifølge Altinget.

Men hos Landbrug & Fødevarer mener man omvendt, at det danske landbrug bør imødekomme den globale efterspørgsel efter kød, så den ikke bliver overladt til mindre klimaeffektive landmænd i andre lande, eksempelvis Polen, lyder det.

”Det hjælper altså ikke noget med vores 0,1 procent af klimabelastningen, at vi nedlægger tusindvis af arbejdspladser i den gode sags tjeneste, og det så medfører en øget produktion andre steder i verden på et langt lavere niveau end det, vi har herhjemme,” sagde Martin Merrild, Landbrug & Fødevarers formand, ifølge mediet.

EU stiller spørgsmålstegn ved dansk vildsvinehegn

Barclays: Markedet for kødalternativer kan være 938 milliarder værd om 10 år

Henrik Sass afviser klimaafgifter på kød og flyrejser

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier