Det familieejede mikrobryggeri Aarhus Bryghus leverer øl til omkring 200 butikker og restauranter i Aarhus, og hvis man spørger stifteren, ser han store fordele i at lade øllet blive i lokalområdet, skriver Jyllands-Posten.
"Øl skal købes lokalt. Både på grund af det miljømæssige med mindre transport og så er de fleste øl bedst, når de er friske. Er man ude at rejse, bør man altid drikke den lokale øl," siger han til avisen.
Af samme grund holder bryghuset sig fra de meget specielle øl, der ofte appellere til ølentusiaster, og i stedet laver Aarhus Bryghus øl med en bredere appel, lyder det.
"Vi er stolte over at rigtig mange i dag betragter Aarhus Bryghus som byens bryggeri. Vi vil fortsætte med at etablere os her i byen, dels via distribution til detailhandelen og Horeca, dels via arrangementer på bryggeriet og deltagelse i events i området, der hvor vi kan få lov til at levere vores øl," skrev Niels Buchwald i en mail til FødevareWatch, i forbindelse med årsregnskabet blev offentliggjort i november.
Bryghuset har otte ansatte, og producere udover øl også whisky og gin.
Aarhusiansk bryghus i stadig fremgang
Business as usual er helt fint for aarhusiansk brygger
Endnu et bryghus begynder at lave whisky
Aarhus Bryghus løber af sted i solskin