FødevareWatch

Fødevareminster: Forbud mod transfedtsyrer virker

En større kontrol af danske fødevareprodukter afslører ifølge Fødevarestyrelsen, at kun ét af de 50 testede produkter indeholder for meget transfedt.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Fødevarestyrelsen har foretaget en kontrol af 50 fødevareprodukter i Danmark, herunder 19 danske og 31 importerede, og af dem indeholdt blot et enkelt udenlandsk produkt for højt et indhold af transfedtsyrer.

Det anser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) som en succes, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

"Vi kan jo se, at de danske regler virker. Fra dansk side vil vi fortsat presse på for et fælles forbud mod for meget transfedt. EU-Kommissionen bør lade sig inspirere af det gode eksempel og følge i vores fodspor," udtaler fødevareministeren i meddelelsen, hvor det også oplyses, at EU-kommissionen lige nu overvejer at indføre EU-regler om transfedtsyrer

Siden 2003 har reglerne været sådan, at maximalt to pct. af fedtet i en dansk fødevare må bestå af industrielt fremstillede transfedtsyrer. I meddelelsen fremgår det, at andelen af produkter med for meget transfedtsyrer siden er blevet lavere og lavere. 

Nestlé vil have mere regulering af transfedtsyrer i EU

Tusindvis af danskere kan have reddet livet på grund af ét fødevareforbud 

Mere fra FødevareWatch

Medie: Coronapassets gyldighed forkortes til syv måneder

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har ifølge Ekstra Bladet beslutte at forkorte coronapassets gyldighed. Mediet skriver desuden, at Epedemikommissionen har anbefalet, at nattelivet lukkes ned og restauranter skal lukke ved midnat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier