FødevareWatch

Brasiliens oksekødeksport vokser igen

Øgede mængder af oksekød får den brasilianske kødeksport til at nå nye højder, på trods af kødskandale fra 2017. Det viser nye tal fra den brasilianske forening for kødeksport.

Foto: /ritzau/AP/Eraldo Peres

Oksekødssalget steg i 2017 med 26 pct., mens volumen af oksekød tilgængeligt for eksport steg med 20 pct., sammenlignet med samme periode i december sidste år.

Det viser en ny opgørelse fra landets forening for oksekødeksport (ABIEC) ifølge Global Meat News.

Tallene fra den brasilianske forening (ABIEC) viser en stærk stigning i volumen og værdi i forhold til året før til trods for bekymringer om efterveerne fra kød- og korruptionsskandalen sidste år.

Volumen af eksporteret oksekød steg i december måned 26 pct. mere en samme periode året før til 120.000 ton, mens den totale eksportværdi steg til 573 mio. dollars.

Samlet set eksporterede Brasilien oksekød for 6,2 mia. dollars og 1,3 mio. tons tons oksekød i løbet af sidste års 12 måneder.

Skandaleramt brasiliansk kødkoncern udpeger stifter som ny topchef

JBS forstærker sig efter kødskandale

JBS opretter råd efter kød- og korruptionsskandale

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier