FødevareWatch

Valio får tilladelse til at eksportere til Sydafrika

Arlas finske konkurrent Valio vinder licens, som åbner op for salg i Sydafrika. På sigt kan aftalen udvides til flere afrikanske vækstmarkeder.

Foto: Valio

Det finske andelsmejeri Valio har just afsluttet forhandlinger med sine handelspartnere, som sikrer mejeriet adgang til at eksportere ingredienser til det sydafrikanske marked.

Det skriver Just-food.com.

Eksporttilladelsen giver også Valio mulighed for at sine aktiviteter i fremtiden til vækstmarkeder i lande syd for Sahara.

Paavo Salminen, som er eksportchef for den nye sydafrikanske forretning i Valio, fortæller, at Finlands fødevaremyndighed Evira har spillet en afgørende rolle i forhold til at få åbnet døren til det nye marked.

"Eviras eksportorganisation har ydet uerstattelig hjælp til eksporten af Valios mejeriprodukter og med at fortæller om den høje kvalitet, der er i vores nationale råvarer i Finland ude i verden," udtalte Paavo Salminen ifølge Just-Food.com.

Valio får stort millionlån af EU

Stor mælkebøde til Arla-konkurrent stadfæstet i Finland

Valio bygger milliardfabrik til snackproduktion

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier