FødevareWatch

Langsand Laks-ejere tror på "ubegrænset vækst"

Atlantic Sapphire, der har en dansk teknologichef, er i gang med at bygge verdens største landbaserede opdrætsanlæg for laks i Miami. Selskabet mener, at der er et ubegrænset vækstpotentiale.

Danske Thue Holm er en af de ledende medarbejdere i Atlantic Sapphire. | Foto: /ritzau/Cicilie S. Andersen/arkiv

USA konsumerer årligt 400.000 tons atlantisk laks, hvoraf størstedelen bliver leveret af chilenske producenter.

Men det arbejder Atlantic Sapphire, der ejer danske Langsand Laks fra Hvide Sande, på at ændre. Det børsnoterede selskab er ved at opføre verdens største landbaserede opdrætsanlæg for laks i Miami, hvor der vil være en årlig produktion på 90.000 tons laks. Og det er bare første skridt på rejsen, fortæller Johan E. Andreassen, adm. direktør for Atlantic Sapphire.

Det skriver iLaks.

"Der er ingen vækstbegrænsning. Hvis vi klarer det, er der ubegrænset vækst. Vi kan fodre hele USA på dette område," siger den norske direktør, der samtidig åbner op for, at selskabet i fremtiden også vil kunne opdrætte andre arter som ørred eller røye.

Atlantic Sapphire er begyndt byggeriet af anlægget i Miami, hvis første fase bliver afsluttet i 2019. Herefter vil anlægget kunne producere 8000 tons HOG (Head-On-Gutted, red.) laks om året. I de efterfølgende 5-6 år udvides produktionen til at kunne producere 90.000 tons om året. Det svarer til en femdobling af den eksisterende samlede lakseproduktion i USA.

Når udvidelsen er færdig forventes Atlantic Sapphire-gruppen at blive verdens sjettestørste akvakulturselskab - bl.a. foran Grieg Seafood, der er børsnoteret i Norge.

Langsand Laks-idémand køber aktier for 2,4 mio kr

Langsand Laks har fundet årsag til mystisk massedød

Tilfredse Langsand Laks-ejere kom ikke helt i mål med milliardfinansiering

Langsand Laks tredobler anlægget i Vestjylland

Lakseselskab med danske rødder bliver verdens 6. største

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier