FødevareWatch

Branchekendere foreslår skat af fiskeri som på Nordsøolie

Dansk fiskeri har på få år fordoblet overskuddet. Nu foreslår flere aktører, at der indføres en ekstra beskatning af naturresursen, som man kender det fra olie og gas.

Foto: Mik Ekestad

Efter kriseårene i 00'erne er det nu gyldne tider for de største danske fiskere.

Overskuddet i dansk fiskeri er fordoblet på tre år, viser en rapport fra EU Kommissionen. Dermed er indtjeningen i fiskeriet nu så god, at overskudsgraden er 23 pct.

Det skriver DR Nyheder.

Derfor foreslår flere branchekendere, at der nu indføres en særlig skat eller afgift på fiskeriet, som det er kendt fra de fleste andre naturresurser som f.eks. på den olie og gas, som hentes op fra Nordsøen. Det siger blandt andet Mogens Schou, partner i konsulentfirmaet Aquamind, som beskæftiger sig med udvikling af fiskeri og akvakultur.

"Vi ser et meget stærkt og solidt økonomisk overskud i fiskeriet. Så nu er det tidspunktet at se, om man kan indføre en resurserente (skat på overskuddet, red.), så fiskeriet kan finansiere sin egen forvaltning," siger Mogens Schou, der tidligere har arbejdet for staten og været med til at lave den ny fiskeripolitik.

Esben Sverdrup-Jensen, direktør i brancheorganisationen Dansk Palagisk Producentorganisation, siger til DR, at han ikke er afvisende over for idéen. Han advarer dog mod, at en ny skat vil gå ud over investeringerne i branchen.

Fiskertalsmand ser intet problem i svenske kvoteejere

Fiskeriet er på rekordkurs

Fiskere: "Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring"

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier