FødevareWatch

170 ton østers på vej mod kajkanter i Limfjorden

Efterårets Limfjords-fiskeri efter østers er blevet frigivet, og myndighederne har uddelt i alt 170 ton kvoter til områdets fiskere.

Mandag har østersfiskerne i Limfjorden fået lov at gå på vandet i jagten på efterårets høst af den delikate spise.

Af en meddelelse fra Landbrugsstyrelsen fremgår det, at fiskeriet efter fladøsters åbnes igen efter sommerlukning og i år bliver der også mulighed for at fiske den eftertragtede østers uden for Nissum Bredning.

Den samlede kvote er på i alt 170 ton, hvoraf de 120 ton kan fiskes i Nissum Bredning og resten kan fiskes i andre dele af Limfjorden. Kvoten er fastsat på baggrund af rådgivning fra DTU Aqua, som vurderer, at en kvote på 120 tons er bæredygtig for østersbestanden i Natura 2000 området Nissum bredning.

"Bestanden af østers er steget i Nissum Bredning, men denne sæsons kvote er lidt mindre end kvoten for 2016/2017 sæsonen. Det skyldes, at kvoten også er fastsat under hensyntagen til den påvirkning, fiskeriet har på havbunden, som angivet i Muslingepolitikken," skriver styrelsen.

Nykøbing Mors-virksomheden Vilsund Blue er blandt de lokale virksomheder, der arbejder med de lukrative Limfjords-østers, som blandt andet er blevet populære i Frankrig, hvor man ellers er vant til noget større østersudgaver.

Nye regler gør søstjerner til mulig forretning

Blåmuslinger trækker millioner hjem til Danmark

Lokalt fokus fordobler salget af østers

Voksende Vilsund Blue lander mindre resultat

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier