FødevareWatch

Opsigelsen af fiskerikvoter blev fordoblet i april

I foråret besluttede en ellers kvotekritisk opposition at fordoble statens frist for at opsige storfiskernes kvoter. Det skete for at give mere tryghed til erhvervet, siger ordfører.

Erhvervsfiskerne med de største kvoter fik i april bedre vilkår, da Socialdemokratiet, Radikale, Dansk Folkeparti og SF besluttede at fordoble statens frist for at opsige kvoterne, som storfiskerne har fået tildelt, fra 8 til 16 år.

Det skriver Berlingske Business.

"Logikken var at gøre det nemmere for fiskere at låne til fordelagtige vilkår og give sikkerhed og tryghed til erhvervet om, at kvoterne ikke bliver opsagt kun med otte års varsel," siger Ib Poulsen, fiskeriordfører for DF.

Kritikken af kvoteordningerne blev endnu engang genstand for heftig debat, da Rigsrevisionen rettede en kraftig kritik mod Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af fiskekvoterne. Miljø- og Fødevareministeriet har på baggrund af beretningen politianmeldt fem erhvervsfiskere, som mistænkes for ulovligheder som f.eks. dokumentfalsk og stråmandsvirksomhed.

S vil undersøge pengestrøm mellem kvotekonger og politikere

Skipper kaster snøren ud for at hive Løkke i samråd i kvotesag

Kvotekonger var løsningen - men nu er de problemet

Kvotekonges hustru har købt fiskekvoter for 123 millioner

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier