FødevareWatch

Danish Crown må køre danske grise til tysk slagtning

Efter flere arbejdsnedlæggelser er der pres på de danske slagtelinjer i Danish Crown. Det får koncernen til at køre grise til slagtning syd for grænsen.

Foto: Lars Skaaning/Arkiv

Af tre omgange har Danish Crown i større eller mindre grad været ramt af arbejdsnedlæggelser i dette forår, og det presser nu koncernen til at sende grise til slagtning i Tyskland.

"Det er langt fra nogen optimal løsning at køre grise til slagtning i Tyskland, men vi står i en ekstrem situation, så vi har ikke rigtig andre muligheder," siger Søren F. Eriksen, direktør for Danish Crown Pork i en meddelelse.

Slagtriarbejdere har genoptaget arbejdet

Antallet af grise, som er blevet udsat til afhentning, svarer til tre dages slagtninger, og med udsigt til to lukkedage i denne uge vil man nu køre landmændenes grise sydpå.

"Det er absolut sidste udvej for os at køre danske grise til Tyskland. Det sker udelukkende, fordi mange af vores landmænd er presset på plads i staldene. Samtidig ser vi ind i en uge med stigende temperaturer, så vi må gøre, hvad der er muligt for ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden," udtaler Søren F. Eriksen.

Danish Crown Pork: Vores kunder kommer til at kigge langt efter vores varer

Normalt ville Danish Crown ifølge meddelesen kunne indhente det tabte gennem overarbejde på de danske slagterier, men sommerferien betyder, at Danish Crowns kapacitet i Danmark hen over sommeren kun lige rækker til at slagte de grise, landmændene tilmelder til slagtning uge for uge.

Danmarks største slagteri lammet af strejke - "næsten alle er berørt"

I et forsøg på at holde transporttiden af de voksne svin nede på et minimum vil man finde grisene i den sydligste del af Jylland.

Ifølge Danish Crown vil man fra start sende omkring 10.000 grise til slagtning i Tyskland om ugen.

Så sent som fredag strejkede 750 slagtere på slagteriet i Horsens. Mandag morgen var de tilbage på arbejde. Tidligere på året var utilfredshed med årets overståede overenskomstforhandlinger årsag til at flere tusinde danske slagteriarbejdere nedlagde arbejdet.

Kamp om de danske grise: Slagterigiganter har trukket blankt

Tysk fremstød i Danmark rammer nu en mur

Slagterier kæmper om de danske grise

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier