FødevareWatch

Polar Seafood dropper investeringer efter tvivl om vilkår

Grønlands største private fiskeaktør, Poalar Seafood, har droppet en række investeringer efter usikkerhed om de fremtidige rammevilkår for fiskerierhvervet i landet.

Foto: Colourbox

Polar Seafood har sat selskabets planlagte investeringer i bero, da der er tvivl om rammevilkårene i det grønlandske fiskeri.

Det skriver den grønlandske avis Sermitsiaq.

Polar Seafood er den største privatvirksomhed i grønland og beskæftiger samlet knap 100 personer.

Selskabet have en række større investeringer planlagt, som nu udskydes på ubestemt tid, oplyser formand i selskabet, Henrik Leth, i en pressemeddelelse, oplyser avisen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

"Vi oplever desværre i øjeblikket visse politiske signaler i retning af en forringelse af de vilkår, vi driver virksomhed på. Især Naalakkersuisuts (den grønlandske regering red.) trusler om at ændre tildelingerne af vores kvoter for både rejer og fisk skaber usikkerhed om økonomien i kommende investeringer. Derfor er vi nødt til at udvise rettidig omhu og stille ellers besluttede store investeringer i Grønland i bero, indtil vi kender vores fremtidige kvotesituation. Generalforsamlingen har derfor besluttet, at vi ikke udbetaler udbytte i år, men at overskuddet i stedet forbliver i virksomheden til fortsat konsolidering," siger han i meddelelsen.

I selskabets seneste regnskab for 2016 endte omsætningen på 3,1 mia. kr., mens overskuddet før skat endte på 270 mio. kr.

Grønlandske rejekongers indtjening falder

Avis: Rejekonger får plads på listen over de allerrigeste efter rekordår

Kom tæt på Grønlands største selskab

 

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier