FødevareWatch

Medie: Storfiskere køber sig adgang til statsministeren

Mange af landets største kvoteholdere i fiskeriet køber sig adgang til statsministeren gennem donationer til Løkkefonden. Udemokratisk og bekymrende, lyder det fra de små fiskere.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Ekstra Bladet har gennemgået listen over store bidragsydere til Løkkefondens nytårskur i januar i år. Her dukker flere af landets største kvoteholdere i fiskeriet op som bidragsydere.

Arrangementet blev holdt af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen, der også har doneret 25.000 kr. til arrangementet. Derudover har Gullak Arngrimsson Madsen, ejer af Rederiet Ruth, der foretager havfiskeri, doneret 10.000 kr. Han er Danmarks 77. rigeste person i 2017 med en formue på 1,4 mia. kr.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

I alt har Ekstra Bladet trevlet 11 såkaldte "kvotekonger" op, der tilsammen har bidraget med 170.000 kr. til nytårskuren og statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) fond, der hjælper udsatte drenge.

Det møder kritik fra Foreningen For Skånsom Kystfiskeri.

"Det er udemokratisk, og jeg synes ikke, at penge skal afgøre, hvilken indflydelse, man har i dansk politik," siger formand i foreningen, Søren Jacobsen, til Ekstra Bladet.

Medie: "Kvotekonge" investerede mio i V-profils selskab

Folketinget udtaler sin alvorligste kritik af Esben Lunde

Eksperter: Fødevareministeren har overtrådt central lov

Forsiden lige nu

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier