Flere danske mælkebønder besætter deres stalde med jerseykoen. Den er lidt mindre en den traditionelle sortbrogede ko og den røde danske malkeko, men leverer mælk af høj kvalitet.
Det skriver DR.
"Forskellen på jerseykoen og de andre køer er, at næringsstofferne i mælken har en højere værdi. Det er en rigtig robust ko med nogle sunde klove. Så må vi også bare sige, at med den genetik der er i jerseykoen, der er vi rigtig meget foran her i Danmark. Vi har avlet en stærk jerseyko, der kan holde i lang tid," siger formand for de danske kvægpróducenter, Christian lund, til DR.
Han tilføjer, at jerseykoen desuden har udseendet med sig med store øjne, er lidt mindre og måske en my mere charmerende.
Det danske mejeri Thise har igennem længere tid produceret en såkaldt jerseymælk, som er mælk produceret fra jerseykvæg.
Peter Aalbæk vil smide millioner efter dansk øko-jord
Nyt græs skal reducere svinende ko-bøvser
Firstfarms vejrer morgenluft og åbner for mulig svineproduktion
Danish Crown på vej med jersey-program