Lille mejeri leverer til store restauranter

Den vestjyske mælkeproducent Frode Gregersen leverer såkaldt hømælk til mange af landets førende restauranter, hvoraf flere figurerer på den nye Michelin-guide.
Arkivfoto. | Foto: PR, Økologisk Landsforening
Arkivfoto. | Foto: PR, Økologisk Landsforening

I løbet af de seneste otte hår har mælkeproducent Frode Gregersen fra Ormsiggaard ved Forum nær Esbjerg produceret biodynamisk hømælk- og ost i samarbejde med Naturmælk-mejeriet.

Flere af hans kunder fik onsdag tildelt en af de prestigefyldte Michelinstjerner.

Det skriver Jydskevestkysten.

Frode Gregersens 70 malkekøer får ikke ensilage, der er typisk foder til malkekvæg. I stedet er kørnes kost baseret på hø, rodfrugter, korn og majs. Naturmælk har udover Ormsiggaard to andre producenter af biodynamisk hø-mælk.

"Det er utroligt spændende at være med til at udvikle de her unikke produkter og at gå andre veje. Og så er det jo rart, når de gode spisesteder vil bruge dem. Men det sjove er jo, at vi faktisk går tilbage til de gamle dyder med hø-produkterne," fortæller Frode Gregersen til Jydskevestkysten.

Hans kunder tæller Henne Kirkeby Kro, Geranium, Marchal med flere.

Ormsiggaard producerer desuden kød fra tyrekalve.

Arlas 2016-regnskab: Her er nøgletallene

Nye michelinstjerner til restauranter i provinsen - Noma mister sine stjerner

Naturmælk-direktør: Nyt selskab skal give overskud første år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også