FødevareWatch

52 mio på vej til topløse trawl og ny akvakultur

Esben Lunde Larsen åbner i dag for tilskudsordningen til investeringer i fiskefartøjer, der blandt andet skal sikre miljøvenligt fiskeri. Samlet er der 52,2 mio. kr. i de to puljer, som også indeholder muligheder for dansk akvakultur.

Foto: POLFOTO

Miljø- og fødevareministeren åbner onsdag for ansøgninger til tilskudsordningen ”Investeringer i Fartøjer”, hvor danske fiskere blandt andet kan søge om tilskud til innovative fiskeredskaber, der skal nedbringe mængden af uønskede fangster og give mindre miljøpåvirkning.

I alt er der afsat 52,2 mio. kr. til tilskud, skriver ministeriet i en meddelelse.

Blandt meget andet gives der tilskud til såkaldte "topløse trawl", som gør det muligt for torskefisk at komme fri af de trawl, som fiskerne bruger til at fange fladfisk med, ligesom der gives tilskud til flydetrawl, der ikke rører havbunden, og derfor er mere miljøvenlige end bundtrawl, skriver ministeriet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Det er rigtig positivt at se, hvor stor lyst der er blandt danske fiskere til at modernisere deres fartøjer og gøre fiskeriet både mere miljøvenligt og effektivt. Denne ordning er med til at sikre, at fiskerne har den nyeste teknologi og udstyr til rådighed, og det er både godt for miljøet og for fiskeriets indtjening, så pengene er godt givet ud," udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Sidste år blev der søgt for alle pengene i puljen inden for de første 24 timer efter åbningen. I år er der 27,5 mio. kr. den pulje, mens der i den anden pulje, "Investeringer i Akvakultur", kan søges om sammenlagt 24,7 mio. kr.

I den pulje kan havbrug og dambrug søge tilskud til investeringer i renseanlæg, nye modeldambrug, nye havbrug eller tiltag til forbedring af dyrs sundhed og velfærd.

"Der er et stort potentiale i dansk akvakultur, og regeringen har en målsætning om, at produktionen af fisk og skaldyr skal vokse med 20 procent inden 2020. Nu giver vi erhvervet mulighed for at få adgang til topmoderne teknologi, så de kan producere endnu mere med en mindre miljøbelastning – det er en god forretning," udtaler ministeren om den del i meddelelen.

De i alt 52,2 mio. kr. er hentet i det danske Hav- og Fiskeriudviklingsprogram.

Trods fiskeripakke: Banker tror på fiskeriet

Fiskere i strid efter udtalelser fra fødevareministeren

Socialdemokratiet åben for regeringens havbrugsforslag

Minister vil åbne fiskeripakke indgået uden om regeringen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier